Skip to content

Turistická Víza do Indie: e-Tourist Visa

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

Jak si vyřídit turistická víza do Indie on-line?

e-Tourist Visa

„e-Tourist Visa“ = vyhotovení víz přes internet bez nutnosti návštěvy Indické ambasády.
Od 26. března 2016 se to konečně týká i občanů České Republiky.  
Pro INFORMACE a vyřízení vyřízení víz on-line pokračujte zde:
https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

POZOR!
Elektronické on-line víza do Indie lze získat  jako dvou-vstupní a s maximální platností 60 dní od příletu do Indie.

e-Tourist Visa lze použít pro příletu na těchto indických letištích:
Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Chennai, Cochin, Delhi, Gaya, Goa, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mumbai, Tiruchirapalli, Trivandrum & Varanasi.O eTV musí cestující požádat minimálně 4 dny před cestou do Indie a maximálně 34 dnů před cestou. 
Cena „e-Tourist Visa“
Cena za elektronické vízum do Indie je 80,- USD, což by mělo být zhruba kolem 1750 Kč.  
Platí se platební kartou po vyplnění žádosti.
O e-víza jsem nikdy nežádal a tak s nimi nemám osobní zkušenost.
Mnoho let si vždy vyřizuji dlouhodobá víza do Indie na 6 měsíců

Popis vyřízení e-víza dle Tomáše

 
Turistická víza do Indie podražila z 50 na 80 USD. Napoprvé vyplnit e-víza je docela náročné. Doporučuji jeden pokus nanečisto. Celý postup je popsán na stránkách MZV.
Žadatel si musí předem připravit svou fotografii podobnou pasové, formátu JPG. Po načtení se fotografie dá přímo ve formuláři upravit na požadovaný čtvercový formát.
Dále je třeba mít připravený sken pasu ( stránku s fotkou a údaji) , ve formátu PDF.
Vyplňování formuláře se dá naštěstí kdykoli přerušit ( předtím si zkopírujete kód, pod kterým rozdělaný formulář zase najdete).
Při placení kartou se proces kouše, ale na poněkolikáté se mi zaplatit povedlo.
Pokud nemáte pakistánské předky, nebo razítko v pase, vízum vám schválí. Mně přišla schválená e-mailem hned druhý den. Vyplňováním a platbou čtyř víz jsem strávil asi 7 hodin + skeny pasů a focení podobenek. Napoprvé se mi podařilo progooglovat na podvodné stránky. Poznají se podle přípony „int“. Oficiální mají příponu „gov“. https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html
Podezření jsem pojal v momentu, kdy mi v průběhu vyplňování falešného formuláře zavolala „úřednice“, zda nepotřebuji s něčím pomoci. To by pravý indický úředník asi neudělal. A na konci na mně vypadla cena 130, místo 80 USD. Kdyby nebyli nenažraný, mohlo jim to možná projít..
 Autor:  Tomáš Petr  
 


 

Víza do Indie. Indická víza 2018

Postup vyřízení víz do Indie na Indickém velvyslanectví v Praze
pro ty, kteří žádají o víza na více než 60 dní: ZDE

POZOR!
Tento postup vyřízení Indických víz je nyní nutný pouze pro víza na více, než 60 dní.

Pokud letíte do Indie na maximálně 60 dní použijte informace výše a pokračujte kliknutím na výše uvedený odkaz na „e-Tourist Visa (eTV) Application“, formulář na žádost o víza přes internet bez nutnosti návštěvy Indické ambasády v Praze :-)

 

 

 

Přeji Vám skvělé zážitky v Indii!


♣ Byl tento článek pro Vás přínosný?   ANO :-)  ~  NE :-( 


 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblr

2 thoughts on “Turistická Víza do Indie: e-Tourist Visa

  1. Jirka says:

    Ahoj, chystáme se na 10 dní do Sikkimu, celkem budeme v Indii asi necelé tři týdny. Nevíte někdo, jak je to s povolením ke vstupu do Sikkimu (Inner Line Permit nebo Restricted Areas Permit), když má člověk e-vízum? Budeme vyřizovat buď v Darjeelingu nebo v Rangpo.

    Na stránkách ambasády uvádějí, že: „e-Visa is non-extendable, non-convertible & not valid for visiting Protected/Restricted and Cantonment Areas. If you intend to visit Protected/Restricted/Cantonment areas, you would require prior permission from the Civil Authority“.

    Znamená to jen obecně, že mě e-vízum neopravňuje ke vstupu a musím si na místě požádat o permit anebo to znamená, že když mám e-vízum, tak permit na místě vůbec nedostanu a k tomu, abych ho dostal, potřebuju klasické vízum z ambasády? Děkuju moc za odpověď.

    Jirka

    Odpovědět
    • MAREK * NaCaj.cz says:

      Je jedno, jestli jste si pořídili e-viza, nebo víza na ambasádě. do oblasti Sikkim si budete muset vyřídit zvláštní povolení „Protected Area Permit (PAP)“ a do některých oblastí i „Restricted Area Permit (RAP)“. Tato povolení by měly vydávat Indické ambasády.
      Povolení lze získat i v Indii na hranici státu „Rangpo border crossing checkpoint“. Je třeba mít kopii pasu a víza a dvě pasové fotografie. Povolení se vydává pouze „skupině“ dvou a více lidí.

      Odpovědět

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *