Skip to content

Turistická Víza do Indie: e-Tourist Visa

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr

Jak si vyřídit turistická víza do Indie on-line?

e-Tourist Visa

„e-Tourist Visa“ = vyhotovení víz přes internet bez nutnosti návštěvy Indické ambasády.
 
Pro INFORMACE a vyřízení vyřízení víz on-line pokračujte zde:
https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

POZOR!
e-víza lze nyní získat vícevstupní, buď na 30 dní nebo i s platností 365 dní. Jednotlivý pobyt však nesmí přesáhnout 90 dní.

28.3.2019
O nové informace se podělil Petr v komentáři níže na této stránce. Dle jeho osobní zkušenosti lze nyní získat e-víza na celkem 90 dní pobytu s neomezeným počtem vstupů během období 365 ti dnů od jejich vydání.

 
e-Tourist Visa lze použít poze na vybraných letištích, přístavech a hraničních přechodech.
Cena „e-Tourist Visa“
Cena za elektronické vízum do Indie je 80,- USD, což by mělo být zhruba kolem 1750 Kč.  
Platí se platební kartou po vyplnění žádosti.
O e-víza jsem nikdy nežádal a tak s nimi nemám osobní zkušenost.
Mnoho let si vždy vyřizuji dlouhodobá víza do Indie na 6 měsíců

Popis vyřízení e-víza dle Tomáše

 
Turistická víza do Indie podražila z 50 na 80 USD. Napoprvé vyplnit e-víza je docela náročné. Doporučuji jeden pokus nanečisto. Celý postup je popsán na stránkách MZV.
Žadatel si musí předem připravit svou fotografii podobnou pasové, formátu JPG. Po načtení se fotografie dá přímo ve formuláři upravit na požadovaný čtvercový formát.
Dále je třeba mít připravený sken pasu ( stránku s fotkou a údaji) , ve formátu PDF.
Vyplňování formuláře se dá naštěstí kdykoli přerušit ( předtím si zkopírujete kód, pod kterým rozdělaný formulář zase najdete).
Při placení kartou se proces kouše, ale na poněkolikáté se mi zaplatit povedlo.
Pokud nemáte pakistánské předky, nebo razítko v pase, vízum vám schválí. Mně přišla schválená e-mailem hned druhý den. Vyplňováním a platbou čtyř víz jsem strávil asi 7 hodin + skeny pasů a focení podobenek. Napoprvé se mi podařilo progooglovat na podvodné stránky. Poznají se podle přípony „int“. Oficiální mají příponu „gov“. https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html
Podezření jsem pojal v momentu, kdy mi v průběhu vyplňování falešného formuláře zavolala „úřednice“, zda nepotřebuji s něčím pomoci. To by pravý indický úředník asi neudělal. A na konci na mně vypadla cena 130, místo 80 USD. Kdyby nebyli nenažraný, mohlo jim to možná projít..
 Autor:  Tomáš Petr  
 

 
e- viza = touristická víza Indie 2020

e-Tourist Visa

https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html

1. One Month e-Tourist Visa
Duration: One Month (30 Days).
Entries: Double Entry, non-extendable and non-convertible

2. One year e-Tourist Visa
Duration: One year (365 Days) from the date of grant of ETA.
Entries: Multiple

3. Five years e-Tourist VisaDuration: Five years from the date of grant of ETA. 
Entries: Multiple

Stay:
Continuous stay during each visit shall not exceed 90 days for countries except USA, UK, Canada and Japan.
For USA , UK, Canada and Japan continuous stay during each visit shall not exceed 180 days.


 

Víza do Indie. Indická víza 2018

Postup vyřízení víz do Indie na Indickém velvyslanectví v Praze
pro ty, kteří žádají o víza na více než 60 dní: ZDE

POZOR!
Tento postup vyřízení Indických víz je nyní nutný pouze pro víza na více, než 90 dní nepřerušovaného pobytu.

Pokud letíte do Indie na maximálně 90 dní použijte informace výše a pokračujte kliknutím na výše uvedený odkaz na „e-Tourist Visa (eTV) Application“, formulář na žádost o víza přes internet bez nutnosti návštěvy Indické ambasády v Praze :-)

 

 

 

Přeji Vám skvělé zážitky v Indii!


♣ Byl tento článek pro Vás přínosný?   ANO :-)  ~  NE :-( 


 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblr

13 thoughts on “Turistická Víza do Indie: e-Tourist Visa

  1. Karel says:

    Ahoj, jen bych chtěl poznamenat, že při mé žádosti o vízum e-tourist 365 (30 denní víza by byly pro mou cestu moc krátké) byl poplatek jenom 40USD. Včera jsem prošel aplikací na oficiálních stránkách. Platba přes tu AXIS Bank. Zajímavé, že před rokem jsem platil zde uváděných 80USD. A to jsem všechny části formuláře vyplnil správně. Pro mě trochu zvláštní…

    Odpovědět
  2. David says:

    Cau,vyborny stranky spousta dulezitych info na jednom miste. Chtel bych se zeptat kde bych mohl sehnat nebo jestli nevis nejakou tu kontaktni osobu v indii k vuli e-visu a jestli uz musim mit koupenou letenku pri zadani o e-visa nebo staci az pozdeji. Diky za odpoved a at se dari. David

    Odpovědět
  3. David says:

    Cau chystam se do Indie nekdy v listopadu a chtel bych vedet jestli potrebuji zpatecni letenku nebo staci jednosmerna,jestli nedelaj imigracni problemy a jeste kdyz uz se blizi tech 90 dni pobytu na jak dlouho musis vypadnout jestli staci na par tydnu do nepalu a pak se vratit. Dik David

    Odpovědět
  4. Slimak says:

    Ahoj,

    nezkousel uz nekdo ziskat ty 5-lete viza?

    Odpovědět
  5. Werry says:

    Ahoj, prosim ,jak je to s vizama na 30 dni? Je to tak , ze platnost 30 dnu je od prvniho vstupu do Indie nebo od data vydani? Priletim 10.10. a vracim se 31.10. ,ale Eta mi konci 20.10. ,tak jsem trochu zmatena:)

    Dekuju. Werry

    Odpovědět
    • MAREK * NaCaj.cz says:

      e-víza platí od chvíle vstupu do Indie, tedy od chvíle, kdy dá immigrační úředník razítko do pasu.

      Odpovědět
  6. MARTA says:

    POZOR  – NA STRÁNKY „https://http://www.e-visaindia.com/about.php“ 
    JSOU OPRAVDU FALEŠNÉ.

    PO SKONČENÍ APLIKACE  POŽADUJÍ PLATBU CCA 10 000 RUPIÍ -ČERVEN 2019,
    TAKŽE VELICE OPATRNĚ.  OPROTI PRAVÝM MAJÍ ZJEDNODUŠENÝ FORMULÁŘ A OPRAVDU VOLÁ  FALEŠNÝ ČLOVĚK Z AMBASÁDY….

    Odpovědět
  7. Petr says:

    Myslím, že to koncem února 2019 trochu změnili…
    Turistická e-visa je teď na 90 dní, potom je potřeba překročit hranice. Platnost zůstává na 1 rok, počet vstupů do země není omezený na 2, ale neomezeně (ovšem spolu s předchozí podmínkou na jeden pobyt max. 90 dnů).
    Cena aktuálně (březen 2019) vychází na 1950 Kč s platbou přes PayPal. Potvrzení žádosti trvalo zhruba okolo 30 hodin.
    Doufám, že nešířím nějaké desinformace, ale takhle je to na tom vízu napsané, podle mého názoru.

    Odpovědět
  8. Iva says:

    Dobry den?

    kdyz zadam prijezd do indie, ktery je povinny a pak se datum zmeni o par dni, pusti me do zeme i tak? Kvuli praci jsem nucena vzit letenky tak trosku na posledni chvili a nevim? ktery den presne odletim? ale chtela bych mit vyrizene vizum dopredu, at me to pak nezdrzuje.

    Dekuji a hezky den

    Odpovědět
  9. Jirka says:

    Ahoj, chystáme se na 10 dní do Sikkimu, celkem budeme v Indii asi necelé tři týdny. Nevíte někdo, jak je to s povolením ke vstupu do Sikkimu (Inner Line Permit nebo Restricted Areas Permit), když má člověk e-vízum? Budeme vyřizovat buď v Darjeelingu nebo v Rangpo.

    Na stránkách ambasády uvádějí, že: „e-Visa is non-extendable, non-convertible & not valid for visiting Protected/Restricted and Cantonment Areas. If you intend to visit Protected/Restricted/Cantonment areas, you would require prior permission from the Civil Authority“.

    Znamená to jen obecně, že mě e-vízum neopravňuje ke vstupu a musím si na místě požádat o permit anebo to znamená, že když mám e-vízum, tak permit na místě vůbec nedostanu a k tomu, abych ho dostal, potřebuju klasické vízum z ambasády? Děkuju moc za odpověď.

    Jirka

    Odpovědět
    • MAREK * NaCaj.cz says:

      Je jedno, jestli jste si pořídili e-viza, nebo víza na ambasádě. do oblasti Sikkim si budete muset vyřídit zvláštní povolení „Protected Area Permit (PAP)“ a do některých oblastí i „Restricted Area Permit (RAP)“. Tato povolení by měly vydávat Indické ambasády.
      Povolení lze získat i v Indii na hranici státu „Rangpo border crossing checkpoint“. Je třeba mít kopii pasu a víza a dvě pasové fotografie. Povolení se vydává pouze „skupině“ dvou a více lidí.

      Odpovědět

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *